GenerExe IT

GenerExe IT ontwerpt en realiseert slimme software systemen, waarbij meerwaarde door maatwerk centraal staat.

 • GenerExe IT is 20 jaar geleden opgericht door Steven Wellink.

  Steven had toen reeds 10 jaar ervaring als Software Ontwikkelaar van high tech systemen in aerospace, gaming en industrie in zowel binnen- als buitenland. Ook had hij veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling van maatwerk programmeertalen en visuele ontwikkelomgevingen (wat men nu "low code" noemt). Met de groei van het internet kwam de focus steeds meer te liggen op online SaaS applicaties, later gevolgd door mobiel en IoT (Internet Of Things).

  Hij zag dat bij grotere projecten, de doorlooptijd en uitkomst vaak erg onzeker waren. Teveel mensen, overhead en papierwerk, vertragen enorm en de verwachtingen van de klant werden ondergeschikt aan papieren specificaties en afspraken.

  Door teams lean-and-mean te houden en uitsluitend met ervaren experts te werken die elkaar aanvullen (en niet omdat ze toevallig bij een consultancy-leverancier op "de bank zitten en derhalve beschikbaar"), kan het echt veel beter! Streef daarbij naar co-creatie tussen de experts, de klant en de eind-gebruikers. Er ontstaat dan van nature een 'agile' samenwerking, zonder dat daarvoor DevOps/Kanban/Scrum methodieken hoeven te worden gevolgd. De grotere complexiteit van projecten kun je veel beter beheersen, door te investeren in kwaliteit van mensen ipv het aantal mensen domweg te vergroten (kwantiteit) en hopen dat het actuele meest hippe management framework (zoals scrum), de hele enterprise tot een goed einde brengt.

  Per project wordt het juiste team van experts samengesteld. Elke expert is bij ons ook zelfstandig ondernemer en daarom volledig toegewijd. Soms kan het met 1 persoon en soms werken we samen aan een groter project. Dat betekent wel dat je soms NEE moet verkopen, als de juiste mensen simpelweg niet beschikbaar zijn. Maar (gelukkig) is groei bij GenerExe IT geen doel op zich. Wat is wel ons doel? Leuke projecten doen en boven verwachting in zeer korte tijd, binnen budget innovatieve oplossingen bouwen, die echte meerwaarde leveren!

  Het grootste compliment is -en die horen we vaker- als de verbazing wordt uitgesproken, dat zo een klein team van eenpitters, zoveel waarde kan toevoegen. Men verwacht vaak dat een veel groter en duurder buro nodig is om zulke klussen te kunnen klaren.

  Neem contact met ons op voor meer informatie!