In een vroeg stadium meedenken/brainstormen/sparren of en hoe een idee mbv. IT-middelen in een succesvol product of dienst vertaald kan worden. GenerExe IT brengt hiervoor vele jaren IT-ervaring mee uit verschillende markt-sectoren, waaronder: lucht- en ruimtevaart, transport en logistiek, gaming, AI (kunstmatige intelligentie), industrie, E-commerce.
Wie is de doelgroep; zit de markt hier op te wachten; bestaat er al iets soortgelijks; welke oplossingsrichtingen zijn er en wat zijn voor- en nadelen; wat zijn de technische risico's; welke investeringen zijn noodzakelijk; etc.
Vastleggen van de ideeën en opstellen van een stappenplan op een manier die management begrijpt, stakeholders inspireert en die tevens techneuten/ontwikkelaars in staat stelt om een helder implementatie-traject te starten.
Realisatie van een prototype, dat een realistische gebruikservaring geeft en (on)mogelijkheden van een idee demonstreert. Onder de motorkap is het een snel/goedkoop gebouwd prototype dat in deze fase niet in productie kan, maar dat wel helpt om iedereen een realistisch beeld van het eindproduct te geven, te inspireren en in een vroeg stadium bij te sturen en/of tot (no-)go te besluiten.
Praktische technische project/ontwikkel ondersteuning voor een project aangepast aan het nivo van de teamleden. Documentatie als 'middel', zonder overbodige pagina's en nooit een doel op zich.
Achterhalen van specificaties/functies van verouderde en/of ongedocumenteerde software en deze in moderne architectuur gieten, op basis van recente bewezen technieken en methodes. De software zal daarna beter, sneller en gebruikersvriendelijker functioneren en gedocumenteerd zijn. Omdat de kennis op papier staat en er actuele technieken gebruikt worden, kan er gekozen worden uit meerdere ontwikkelaars en is er minder risico indien een sleutelpersoon uit beeld raakt. De software is daardoor eenvoudiger te onderhouden en sneller uit te breiden.
Via internet en mobiele telefoons/tablets diensten aanbieden, informatie ontsluiten, communicatie met klanten en partners stroomlijnen ter ontlasting van de backoffice en callcenter. Integratie met bestaande legacy systemen.
Bij oudere legacy IT zijn wijzigingen vaak kostbaar of (nog) niet haalbaar vanwege andere redenen. Ook als de legacy software geen of beperkte API's/interfaces heeft, is het mogelijk om data uit te wisselen en nieuwe functies in een moderne "aanleun-software-omgeving" te ontwikkelen. Denk aan mobiele medewerkers die data lezen/muteren uit een legacy pakket dat geen mobiele omgeving ondersteunt. Of aan een reken-applicatie die data gebruikt en combineert uit verder gesloten legacy systemen. Met behulp van RPA (Robotic Process Automation) kan tevens de human-interface worden geautomatiseerd, waardoor tijdrovend en geestdodend overtypen van data door medewerkers verleden tijd wordt en op korte termijn FTE's kunnen worden bespaard. Zie ook deze pagina voor meer informatie over deze case.
Draagbare low-power sensor-boards verbonden met cloud/web-servers, die data verzamelen/integreren en visueel inzichtelijk maken in browser of op mobiel.
Uniek en uitdagend is dat bovengenoemde terreinen steeds vaker in één project samen komen. Door gebruik van open source middelen en 'off-the-shelf' hardware hoeft men voor de realisatie van een goed maatwerk idee ook niet direct meer een fortuin mee te brengen.
We dagen u uit om 'out-of-the-box' te denken en uw ideeën en mogelijkheden niet te laten afhangen van de beperkingen van een (kostbaar) standaardpakket. Het begint allemaal met één of meer overleg/brainstorm sessies, een grondige analyse, gevolgd door een concreet plan van aanpak. We helpen u hier graag bij!